Иванка Тръмп отива на съд заради тези обувки

Иванка Тръмп ще трябва да даде показния по дело, заведено от италиански производител на обувки във връзка с авторските права върху модел от нейната марка. Това постанови в петък съдия Катрин Форест от съда в Манхатън, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Съдийката не се е съгласила с аргументите на адвокатите на Иванка Тръмп, които твърдят, че клиентката им е твърде заета, за да отговори на въпросите за случая. Форест е решила, че дъщерята на президента Доналд Тръмп може да свидетелства не в Ню Йорк, а във Вашингтон, където в момента живее.

Иванка, която е и съветник на американския президент, трябва да се яви пред съда до края на октомври тази година.

Обвинението в плагиатство срещу нея и компанията ѝ Ай Ти кълекшън (IT Collection) стана известно през юни 2016 година.

Италианският производител на обувки Акуадзура (Aquazzura Italia SRL) твърди, че президентската дъщеря е заимствала дизайна на популярен модел сандали с 10-сантиметрови токчета за над 780 долара. Тръмп пуснала същите обувки под собствена марка Хети (Hettie) за около 150 долара.

Техен производител е Марк Фишър холдингс (Marc Fisher Holdings), чиито представители по-рано определиха обвиненията като безпочвени и целящи популярност. Съдията намира за уместни показанията, тъй като Иванка Тръмп казва, че участва активно във взимането на решения в компанията си. Даването на показания ще отнеме не повече от два часа, посочва АП.

- реклама -