Иванка

Иванка Тръмп официално стана съветник на баща си в Белия дом

Иванка Тръмп обяви, че ще работи в Белия дом като съветник на президента на САЩ и нейн баща Доналд Тръмп.

Тя ще е федерален служител, но без заплащане

От встъпването в длъжност на новия държавен глава, дъщеря му неизменно присъства на всички важни срещи, които Тръмп провежда с чужди лидери. Тя пътува навсякъде с баща си и активно участва във формирането на политиката на Белия дом.

5384292„Разбрах, че някои хора имат притеснения относно личните съветите, които давам на президента, докато се съобразявам доброволно с всички етични правила. Затова, оттук насетне ще служа на Белия дом като неплатен служител и ще спазвам същите правила като останалите федерални работници“, обясни новата си роля Иванка.

35-годишната бизнесдама разполага с кабинет в Белия дом, а след назначаването й ще получи достъп до цялата класифицирана информация на САЩ. Съпругът на президентската дъщеря – младия предприемач Джаред Кашнър също е старши съветник на президента въпреки липсата си на какъвто и да било опит в държавното управление.

5313714

Силното влияние на младата двойка върху президента на САЩ не спира да повдига множество въпроси за евентуален конфликт на интереси и да предизвиква дебати относно липсата на ясни граници между бизнес сделките на семейство Тръмп и политическите дейности на неговите членове.

- реклама -