Багдатова-мизова

Иванка Багдатова-Мизова е освободена от Държавен фонд „Земеделие“

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ гласува освобождаването на заместник-изпълнителния директор на Фонда Иванка Багдатова-Мизова, считано от днес.

Заради къщите за гости, строени с европари по земеделските програми и използвани не по предназначение, Румен Порожанов се раздели с поста си на земеделски министър. Премиерът обяви, че е поискал оставката му след като се оказало, че Багдатова – Мизова продължава да е на поста си, дори след като Борисов настоя да напусне, а самата тя подаде оставка.

Иванка Багдатова-Мизова, ДФ "Земеделие", зам-изпълнителен директор оставка

Новият земеделски Десислава Танева увери, че Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефонен номер бе посочен в обява за къща за гости, ще бъде освободена от поста заместник-председател на ДФ „Земеделие“. Самата тя отрича да е замесена в аферата. А, телефона си в обявата „забравила, защото работила по сайта“ за да помогне на собствениците на къщата.

гости

На нейно място е избрана Евдокия Кръстева за заместник-изпълнителен директор на ДФЗ. Тя има две магистратури – по право и по аграрна икономика от Университета за национално и световно стопанство. В периода февруари 2001 г.- юни 2008 г. е била главен секретар на Изпълнителната агенция по лозата и виното. От октомври 2012 г. до юли 2015 г. е съветник по кохезионната политика в постоянното представителство на България в Брюксел.

От юни 2008 г. до момента работи в Министерски съвет като държавен експерт в дирекция „Централно координационно звено“ и началник отдел в дирекция „Мониторинг на средствата от ЕС“.

- реклама -