Горан Иванишевич. Новак Джокович
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Иванишевич е с COVID-19 след два отрицателни теста

Треньорът на Новак Джокович – Горан Иванишевич, даде положителна пробва за коронавирус. Това стана от третия му тест. Предишните две проби бяха отрицателни.

Хърватинът беше турнирен директор в спирката от демонстративната надпревара „Адриа Тур“ в Задар. Турнирът беше прекъснат преди финала след положителния тест на първата ни ракета Григор Димитров. Коронавирусът засегна и световния номер 1 Джокович, организатор на „Адриа Тур“, неговата съпруга Йелена, както и тенисистите Борна Чорич и Виктор Троицки, треньорът на Димитров – Кристиан Гро, и физиотерапевтът на Ноле Марко Паники.

„За съжаление след двете отрицателни проби, третата е положителна. Искам да уведомя всички, с които съм имал контакт, за да пазят себе си и своите близки. Нямам симптоми, чувствам се добре. Желая бързо възстановяване на всички засегнати от инфекцията“, заяви Иванишевич.

После той защити Джокович. „Сега всеки се прави на умен и всички атакуват Новак. Той се опита да направи добро дело. Бяхме затворени в продължение на три месеца. Играчите пристигнаха в Белград и играхме добър тенис, с добра атмосфера по трибуните. Всичко в Сърбия и Хърватия бе направено по препоръки на правителството“, заяви бившият шампион от Уимбълдън.

„Ясно, че не беше необходимо да се ходи по нощни клубове. Но всички си имат глави на раменете. Никой не е принуждавал никого да ходи в този клуб. Никой не е карал насила хората да танцуват един с друг. Никой не може да те накара да се качиш на сцената, да си свалиш тениската и да танцуваш. И как изобщо някой знае дали заразата е тръгнала от дискотеката?“, завърши Иванишевич.

- реклама -