Иванччева Ваклин подкуп

Иванчева: Всичко е постановка, не съм искала пари за лични цели

Става дума за постановка. Никога не съм искала нито от господин Ваклин, нито от някой друг пари. Не съм искала пари за лични цели.

Това заяви пред бТВ отстраненият от длъжност кмет на Младост Десислава Иванчева, която беше пусната под домашен арест.

Към 14:00 часа разбрах за парите, когато следственият отдел ги показаха на капака на колата. Това е пълна постановка. Тези пари са подхвърлени. Никога не съм ги виждала, никога не съм пипала 56 000 евро, коментира Иванчева.

За свидетеля Александър Ваклин, Иванчева каза, че не е искала пари от него. Никога не съм искала пари от Ваклин, единствено сме разговаряли за различни обекти в квартала. Ваклин дори не съм го виждала, освен на 15 април, когато ми се каза, че ще дойде инвеститор, който ще дари площадка. Говорихме за зелени системи, съвсем сериозни разговори се водеха. Никога не сме искали да ни се превеждат пари. Той самият каза, че иска да дари площадка, подчерта Иванчева.

Парите бяха подхвърлени, за да ни набедят. Никога не сме искали пари да ни бъдат превеждани, категорична е Иванчева.

Попитана за СРС-тата от 1200 страници, тя каза, че всичко е един черен пиар.

Прокуратурата реши да пусне за празниците двете жени, но след това смята отново да поиска те да бъдат върнати зад решетките. Така мярката им за неотклонение беше променена в по-леката – „домашен арест”.

Адвокатите им настояваха Иванчева и Петрова да бъдат освободени, тъй като няма опасност да извършат ново престъпление или да се укрият, както и заради влошеното им здравословно състояние.

- реклама -