Иванчева в СРС за Ваклин: Поставили сме го на колене, да си плати

„Поставили сме го на колене, да си плати! Няма да му пусна преписката“, това е казала в специални разузнавателни средства – СРС-та – обвинената за подкуп кметица на „Младост“ Десислава Иванчева за изнудвания бизнесмен Александър Ваклин пред съучастниците й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Подробностите за тези разговори обяви в съда прокурор Илиян Рангелов. Той уточни, че прокуратурата има много на брой доказателства, които уличават тримата в престъпление.

Едно от тях е записи от камери в кафе „Мементо“, на които се вижда, че соченият за изнудван инвеститор Александър Ваклин предава пакет, увит с бял лист, на Дюлгеров. Същият бял лист е открит в служебната кола на Иванчева по време на задържането.

Други видеозаписи, за които прокурорът говори, са тези от срещата на Дюлгеров с Иванчева и Петрова в кафето на градинката „Кристал“.

От прокуратурата настояха съдът да задържи и тримата в ареста. Адвокатът на Иванчева Марин Марковски поиска клиентката му да бъде незабавно освободена. Той каза, че тя никога не се е срещала с Ваклин и не му е искала 500 000 евро подкуп, за да му издаде съобщение за строеж.

Петрова и Дюлгеров поискаха да излязат на свобода, като обещаха, че няма да пречат на разследването.

 

- реклама -