Иванчева Петрова мярка домашен арест апелативен спецсъд

Иванчева: В България няма да имаме справедливо решение на делото

Психичното ни състояние е на критичния минимум. Прокуратурата ни смазва и ние ставаме безмозъчни. Това заяви отстранената от поста кметица на „Младост” Десислава Иванчева. Тя, заедно със своята заместничка Биляна Петрова дадоха интервю за Нова телевизия в една от залите на Специализирания съд. Двете са подсъдими за получаване на подкуп и се намират в ареста от осем месеца. Двете допускат, че третият подсъдим по делото за подкуп може да е искал рушвети от тяхно име.

Биляна Петрова определи ареста, в който подсъдимите очакват присъда, като „съвременен концлагер”. Като конкретен пример в подкрепа на това свое твърдение, тя посочи, че мъже надзиратели наблюдават жените, докато ползват откритата тоалетна. Според бившата вече заместник-кметица атаката срещу нея и Иванчева вече се извършва „под всякакви форми”. Дори защитничката ѝ Ирен Савова била заплашвана.

Петрова заяви, че именно те са се оказали на мушката, защото само те повели „борба с имотните измами и вероятно там сме настъпили интереси за милиони”.

Иванчева и Петрова отказаха да коментират публикуваните в медиите записи от СРС-та, за да не „улесняваме прокуратурата”. Но подчертаха, че много от изнесените до момента данни от държавното обвинение не са верни. Екскметицата беше категорична, че подкупи за лична облага никога от никого не е искала. „Имало е разговори за дарения, доброволни, но не и за подкупи. Ние не взимаме пари, пари не минават през общината. Те си строят площадките, оградите”, обясни Иванчева.

Тя каза още, че допуска, че третият арестуван по случая – бившия кмет на „Младост” Петко Дюлгеров, може да е искал подкупи от нейно име.

„В България няма да имаме справедливо решение на делото”, каза още Иванчева.

- реклама -