Иванчева преди делото: Не се спазва зелената политика в район „Младост“

Политиката се е променила, не е така зелена както искахме. Доста от нещата не са направени, които бяхме договорили в полза на гражданите. Това каза в отговор на въпрос на БГНЕС отстраненият кмет на „Младост“ Десислава Иванчева преди началото на заседанието на Специализирания наказателен съд. Тя подчерта, че ще продължат да питат какво се случва с откритите от тях имотни измами в района.

„Ще направим запитване за имотните измами. Те ще бъдат описани дотолкова доколкото ги помним. Това е една тема, която продължава да ни вълнува. Би следвало да продължава да се защитава интересът на общината“, каза нейната заместничка Биляна Петрова.

Тя изрази недоумение защо вр. и. д. кмет на района арх. Румен Русев е подменил изцяло сформирания от Иванчева екип. Тя определи това негово действие като престъпление.

„Хора, които са открили доста измами, които са актували доста общинска собственост, хора, които са били в полза на обществото, в момента са уволнени. За мен това е неправилно и грубо казано съмнително“, добави Иванчева.

На днешното заседание съдът продължава да слуша СРС-та.

„Няма да слушаме всички СРС-та, а само тези, където сме чули, че неточно е предаден звуковият файл. Различията са толкова много, че на този етап от делото не е възможно да успеем да ги сменим изцяло. Това би ни отнело месеци, може би подобно на КТБ, бихме слушали поне една година. Затова сме избрали само по осъществени според нас неща“, заяви Петрова и уточни, че прокурорите са им казали, че данните от СРС-тата са предавани по смисъла, а не буквално.

Адвокатите на обвинените в откуп Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров заявиха, че ще поискат от съда да допусне нови доказателства, както и да бъдат разпитани очевидци на ареста от спортното министерство, на служители от пицарията в съседство, както и ще поискат видеозаписи от камерите на пътна полиция в района.

- реклама -