Иван Тотев: Китайската фирма-концесионер на летище „Пловдив“ има сериозно отношение към неговото развитие

Китайската фирма-концесионер на летище „Пловдив“ има сериозно отношение към неговото развитие. Това каза пред журналисти кметът на града Иван Тотев.

„Освен развитие на карго зона задължително в плановете и приоритетите им е развитие на транспортните връзки, които ще бъдат с пътници. Това е много важно за нас“, каза Иван Тотев. По думите му на вчерашната среща е присъствал и главният мениджър на летище Франкфурт-Хан и са коментирали възможността за разширение на полетите и възможността за изграждане на карго зона.

„Увеличение на пистите е част от концесията на китайската фирма. Вчера казаха, че тази писта не им върши работа. Пистата трябва да бъде увеличена и те го планират това. Голямо желание има за жп връзка на летището с релсовия път, който е на около 500-600 метра от там, където преминава линията Пловдив-Асеновград“, каза Иван Тотев.

Той коментира, че вече няма никакъв проблем да се стартира автобусна линия от автогарата, която е на Централна гара до летище „Пловдив“.

„Вече имаме автогара, която има всичките лицензи, да направим връзка с жп транспорта, което е там, така че по Централна гара в Пловдив започваме нова междуградска линия“, коментира Иван Тотев.

По думите му ще се мине през тръжна процедура. Кметът заяви, че четирите линии, които се изпълняват в момента до Лондон, Брюксел, Франкфурт-Хан и Бергамо ще се запазят.

- реклама -