пловдив

Иван Тотев: Христо Иванов прави Росенец-2 в Пловдив

Подписали са се 20 съветници за извънредно заседание, а са отишли на него 15, обясни той

Който иска извънредна сесия на общинския съвет, да си осигури кворума!

Така градският лидер на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев отговори пред „24 часа“ защо съветниците от неговата политическа сила не се явиха на днешното заседание за акциите на Варна в панаира и то пропадна. То беше свикано с подписите на 20 съветници от „Демократична България“, „Съюз за Пловдив“, „Кауза Пловдив“, ВМРО и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, както и един независим. За кворум обаче са нужни 26 гласа.
На сесията в Пловдив дойдоха лидерите на „Демократична България“ Христо Иванов и Ивайло Мирчев. Иванов определи като позор поведението на ГЕРБ и се закани да търси политическа отговорност от Бойко Борисов.
„Подписали се за извънредна сесия 20 съветници, а се явили 15. Това е причината да не се състои. Какви са тези събирания по Коледа и Нова година? Извинявайте, но който иска извънредна сесия, се грижи за осигуряването на кворума. Никой не ни е питал нас от ГЕРБ искаме ли заседание по празниците“, обясни Тотев.
Той отхвърли упрека, че ГЕРБ играе в полза на Георги Гергов. „Не е така. „Демократична България“ си докарали от София шефовете и сега ние да им правим пиар. Хайде, моля ви се!“, възмути се градският лидер на ГЕРБ. По думите му това било активно мероприятие на една политическа сила.
„Да се изсипят лидерите й в Пловдив в ден, в който не заседава Народното събрание. Правят Росенец-2. Какво са накацали в Пловдив като мухи да не казвам на какво“, обобщи Тотев.

Аналогията с Росенец идва от акцията на Христо Иванов, когато през лятото на 2020 г. той атакува с лодка плажа, който се намира до резиденцията на Ахмед Доган. А след това последваха протести на активисти на „Демократична България“ там.

- реклама -