Иван Тотев: Фестивалът „Hills of Rock“ надмина всички очаквания

Фестивалът „Hills of Rock“ в Пловдив надмина всички очаквания, които имахме. Това коментира пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев.

„Инвестицията, която Фондация „Пловдив 2019” направи в това огромно събитие ще се върне многократно”, добави кметът. Той изтъкна още, че по данни от организаторите, от около 25000 продадени билети на посетители за вечер, само около 5000 са били от Пловдив. Останалите са били от други градове.

„Разговарях с някои ресторантьори, които казаха, че отдавна не са виждали толкова много работа”, добави Тотев. По думите му, за лятото, когато обикновено градът е празен, в Пловдив кипи живот. През тези дни трудно са се намирали хотелски стаи не само в Пловдив, но и в съседните градове. „Това ще продължи така, особено през 2019 година, когато градът ще бъде наситен със събития от този ранг и ще има много хора“, каза кметът. Иван Тотев изтъкна още, че винаги се намират и недоволни, но е трудно да се балансира в такива моменти.

По време на фестивала е имало хора, които са се обаждали, за да недоволстват от силната музика. Но кметът смята, че за три дни Пловдив може да си позволи такова нещо и това е в реда на нещата.

- реклама -