Джокович, Уимбълдън, Ракитич
Джокович трявба да довърши работата си срещу Надал, за да стигне финал на Уимбълдън

Иван Ракитич благодари на „идиота“ Новак Джокович

Една от големите звезди на Хърватия – Иван Ракитич – благодари специално на тенис идола Новак Джокович. Причината – думите на подкрепа от страна на сърбина към хърватите след полуфинала с Англия. „Давайте, огнени!“, написа тенисистът и заяви, че се надява именно те да спечелят Световната титла.

Което, естествено, хич не беше прието добре от част от сръбските политици. „Идиот“ и „психопат“ бяха две от по-кротките определения, които получи той в отговор на думите си. Причината – войната между балканските съседи, която още разделя двете нации.

Ракитич: Първо сме хора и после – сърби и хървати

„Благодаря му за подкрепата. И спокойно мога да кажа, че съм за Джокович на Уимбълдън. Искам да го видя как играе финал в неделя. Искам и двамата да направим силен мач и първо той да спечели, а после и ние. Ние сме хора – това е най-важното. И после сърби и хървати. А и е време да опитаме да приключим тази история“, каза Ракитич.

Ракитич
Иван Ракитич подаде ръка на Новак Джокович

Халфът е дете на хърватски родители, но има и швейцарско гражданство. А освен това е роден в Рур. И е спечелил доста трофеи с Барселона. Финалът на Мондиал 2018 в неделя ще е 99-тия му мач за националния отбор. И най-важният.

Подкрепата идва от целия свят

Усещам така стотици милиони души са зад нас в неделя. Подкрепата идва от Швейцария, Германия, Испания – от целия свят. И това наистина ме прави щастлив“, добави Ракитич.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -