Иван Кръстев: Като извади Станишев от листата, Нинова показа, че се стреми да се разграничи от ПЕС

„Изваждането на Станишев от листата показва, че Нинова се стреми да се разграничи от ПЕС“. Това каза политологът Иван Кръстев пред БТВ. „Присъствието на Иво Христо от президентския екип в евролистата на БСП приключва разговора за създаване на президентска партия“, каза още Кръстев.

Христов е знакова, може би най-разпознаваемата фигура от екипа на президента Радев и присъствието й не е станало без решение на самия Радев, убеден е Кръстев.

„Има арогантност в самозащитата на политиците, а и апартаментите не са се появили изведнъж. Мнозинството от направилите тези сделки за по-евтини апартаменти, вътрешно не са убедени , че са направили нещо лошо.“Така политологът коментира „Апартаментгейт“.

„Приключва един политически цикъл, но не става дума за формула на управление. Дългото стоене във властта създава усещането , че ти си там завинаги. Възможно ли е ГЕРБ да излезе от тази позиция и да убеди хората, че с позитивното направено от него може да остане още във властта“, каза още Кръстев. Според него европейският избирател търси промяната на различни неща и е объркан.