БСП оставка КЕВР Иван Иванаов

Иван Иванов е новият стар шеф на КЕВР

„За” гласуваха 132 народни представители

Иван Иванов отново е председател на КЕВР. Депутатите одобриха предложението той да продължи да изпълнява функциите на шеф на енергийния регулатор до встъпването в длъжност на нов ръководител.

Предложението дойде от „Има такъв народ”, но получи подкрепата на ДПС, ГЕРБ, „Демократична България” и на част от „Продължаваме Промяната”. В гласуването не участваха от БСП. От общо 142 гласували, „за” бяха 132 депутати, двама бяха „против”, а осем се въздържаха.

„Няма как, отивайки на избори, да оставим КЕВР без председател. Това се случва по силата на некомпетентността на управляващата коалиция и поради липсата на коалиционна култура на един от партньорите”, посочи Ива Митева от ИТН.

„Няма какво да ни говорите на нас за коалиционна култура. Вие подменихте вота на избирателите и не защитихте това, за което са ви изпратили тук”, заяви Николай Ангов от ПП.

„Вие явно не знаете защо сте в Народното събрание и какво значи Народно събрание”, му отговори Митева.

В опит за решение на казуса от ДПС призоваха за смирение. И за връщането на Иванов начело на регулатора.

„Ще помоля групата да гласуваме „за”. Ще помоля и „Промяната” – продължавате ли я, прекратявате ли я, да бъдете веднъж така повече мъже, отколкото би било необходимо. Нека всеки един от нас да сведе глава, да натисне зеленото копче и на избори”, апелира Рамадан Аталай.

От БСП обаче заявиха – няма да подкрепят подобно решение. Но признаха: „Не е необходимо да има такова напрежение и то по тема, която засяга всяко българско семейство и икономиката на страната”, заяви Борислав Гуцанов, БСП.

Така се стигна до ново напрежение. И размяна на политически атаки между спорещите страни.

- реклама -