Гешев спекула мерки правителство коронавирус

Иван Гешев: Живея в държавен имот по препоръка на службите за сигурност

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че  живее в държавен имот по препоръка на всички български служби за сигурност. Така той отговори на въпроси на инициаторите на протестите от Отровното трио за това на какво основание живее в резиденция „Бояна“.

В интервю пред Нова ТВ Гешев не отговори дали този имот наистина е в резиденция „Бояна“.

„Аз живея в държавен имот по препоръка на всички български служби за сигурност. Казвам – всички български служби за сигурност, включително и Националната служба за охрана. Семейството ми плаща наем на пазарни цени и мисля, че това е достатъчно. Под този храст няма да излезе заек“, каза Гешев.

Въпросите къде живее Гешев бяха зададени от адвокат Николай Хаджигенов в началото на седмицата преди да започне поредната вечер на антиправителствени протести.

Гешев коментира и предложенията на ГЕРБ за промени в Конституцията.

Иван Гешев обяви, че прокуратурата е готова да изготви становище, ако това е необходимо.

„Това е политическия дневен ред. За мен са важни въпросите за българските граждани, а те са – ще се решат ли проблемите с убийствата на пътя от дрогирани и пияни шофьори, както и много други въпроси, които българската прокуратура е поставила пред Народното събрание и законодателната власт. Ако поискат становище от прокуратурата, ще дадем своето становище”, заяви Гешев.

„По силата на каква нормативна уредба е разрешено обитаването на дом №5 в резиденция „Бояна“ от Иван Гешев? Имал ли е друг главен прокурор такава привилегия? Извършен ли е ремонт преди нанасянето на Гешев и на каква стойност? Проведен ли е търг за ремонта и кой го печели? Охраняван ли е Гешев от БЗС в периметър на НСО? От бюджета на прокуратурата ли е платен ремонта на дом №5″, са въпросите, които Хаджигенов е изпратил до Министерския съвет.

- реклама -