Иван Гешев за обвиненията на Гебрев: „Голямата битка е къде ще отидат парите на „Дунарит“

Завод „Дунарит“ е придобит със средства от КТБ по начина, по който са придобити всички други предприятия от организираната престъпна група, ръководена от Цветан Василев, срещу която се води дело в Специализирания наказателен съд. Това заяви заместник-главния прокурор Иван Гешев часове, след като прокурор връчи на собственика на „Дунарит“ прецезираното обвинение. 

Този завод, който има сериозна търговска дейност, в крайна сметка е морално да бъде част от активите на КТБ в несъстоятелност. С тези активи синдиците, ако успеят да ги продадат, трябва да да се плати на негарантираните вложители, които до момента не са успели да си получат парите от банката. Защото с техните пари е купен този завод и те няма как по друг начин да си вземат парите, които са откраднати от тази банка.

„Голямата битка е къде ще отидат парите.“

Върху дружеството има запор от КТБ, от Комисията за незаконно придобито имущество, както и запор от НАП. „Този завод е интересен и определен кръг лица полагат усилия това да не се случи и да не отиде нито при вложителите от КТБ, нито при държавата.“,заяви Гешев. Според него част от тези трикове са на границата на закона. В крайна сметка съдът е този, който ще реши дали около купуването на дружеството има обстоятелства, свързани с пране на при.

- реклама -