Иван Гешев, снимки, записи, прокуратура

Иван Гешев: Цели се дестабилизиране на държавата

Питате ме за записи, които след като не е проведено разследване, не е ясно дали са истински, дали това, което се съдържа е вярно.

Това коментира главният прокурор Иван Гешев в кулоарите на парламента.

На въпрос за излезлите снимки на премиера Борисов и парите в шкафчето, Гешев каза, че принципното е, че ако се констатират данни за извършено престъпление – дали премиер, президент, Прокопиев, министри,  зам.-министри, които са в ареста, прокуратурата не се притеснява да предприема действията по закон, посочи той.

Дали ще бъде проверено или не е в компетентност на наблюдаващ прокурор. Такива решения не взима гл. прокурор.

Не се притесняваме да проверяваме всичко.

Вие знаете ли кой е г-н Божков? Не съм ял с него. Имах покана от министър-председателя и присъствах, където присъстваха и други граждани. Това, че повдигнахме обвинение на такива хора, които описах, означава, че не ни притеснява нищо, посочи Гешев.

Към този момент нямам информация за разследване на изтеклите снимки.

Но ще кажа следното, това е от компетентност на наблюдаващ прокурор. Повечето хора, към които се насочи прокуратурата, са най-богатите хора. Те разполагат с медиен, политически ресурс и огромен финансов ресурс, с който могат да си позволят всичко. Логично е прокуратурата и други институции да бъдат подложени на натиск. Не обвинявам никого, но това е стратегия на хора с пари.

В последните дни има генериране на постоянни скандали.

За мен е ясно, че това е целенасочена стратегия за дестабилизиране на държавата, избори, конфигурация, която устройва Божков, Прокопиев, Василев, която им върши работа за законодателни промени и унищожаване на прокуратурата. Това е крайната цел, която минава през нов политически проект, това, което беше при Цветан Василев, каза Гешев.

- реклама -