Иван Гешев: Протестите и политическите игри няма да попречат на работата ми

„Протестите и политическите игри няма да попречат на работата ми.“ Това обяви във Велики Преслав главния прокурор Иван Гешев. Той е в града заради мащабна спецакция срещу битовата престъпност, която се провежда в три общини на територията на област Шумен.

„София и жълтите павета не са България и най-важният проблем, който стои пред прокуратурата и МВР, е противодействието на битовата престъпност“. В отговор на журналистически въпросглавният прокурор заяви, че няма да коментира политически изказвания, въпреки че е „ясно, че се намираме в предизборна ситуация и политици искат да извлекат дивиденти на гърба на МВР и прокуратурата”. „Българската прокуратура и българският главен прокурор нямат лични врагове, ние уважаваме всички институции, уважаваме правото на протест на всички български граждани“, подчерта Иван Гешев.

„Прокуратурата отчита спад на кражбите на автомобили, както и на ало измамите“.

Благодаря на колегите от МВР, защото заради извънредното положение ситуацията е много тежка. Въпrеки трудностите работата продължава и се отчита спад на кражбите и грабежите.

Имаше дни, в които кражбите на автомобили бяха по 30 само в София. Днес има дни, в които в цялата страна няма нито една”, заяви Гешев.

Главният прокурор отчете като огромен успех по-малкото случаи на телефонни измами. Тази година те са 30, а според Гешев толкова е бил броят им за ден преди години.

„Прокуратурата, заедно с партньорите от МВР, смята да намали до минимум битовата престъпност”, обяви главният прокурор.

- реклама -