Иван Гешев: Делото Иванчева го направиха важно интересите, които са зад него

„Дребните политически интереси на някакви образувания, които се наричат партии, се съчетаха по странен начин с тези на олигарсите, които са в ареста“. Така заместник-главният прокурор Иван Гешев коментира пластовете по делото Иванчева. „Съчетаха се с интересите на хората, които се укриват в Сърбия. Съчетаха се с личностни интереси. И така се получи едно голямо кълбо от интереси, което превърна това дело в толкова интересно и толкова медийно”.

Преди дни Иванчева беше осъдена на първа инстанция на 20 години затвор за подкуп в особено големи размери. Гешев очаква мотивите на съда, за да разбере тримата подсъдими за какво точно са осъдени – дали за искане или за получаване на подкуп.

„В залог на това дело се превърна оценяването на Специализираната прокуратура. Но това е дребна битка на фона на голямата борба с корупцията.“, каза Гешев. Според него случаят „Иванчева“ е обикновено криминално деяние, което вероятно няма да се повтори, защото е направено „много елементарно и никой не взима пари по този начин”.

- реклама -