сн. БГНЕС

Иван Ангелов и Светослав Илчовски на детектор на лъжата?

Бизнесменът Иван Ангелов е поискал от прокуратурата да се подложи на детектор на лъжата заедно със Светослав Илчовски, който го обвинява в няколко престъпления. Това заяви адвокат Менко Менков след посещението на бизнесмена в прокуратурата.

„Оставихме счетоводни документи за сделки между дружества на Илчовски и Ангелов. Клиентът ми обясни, че не е виждал клип с Миню Стайков, както твърди Илчовски“, каза Менков.

„Фактическа грешка е, че Борисов ми е помагал за камион с продукция в Турция. Изнасяме по 70 камиона стока. Аз съм присъствал на много бизнес делегации – с премиери, с министри“, обясни Ангелов след разпита, на който е отговарял и на въпроси за контактите му с бившия премиер. Отрече да се чуват често, както заяви пред комисията на Мая Манолова. Още веднъж повтори, че фурмите, които бяха получени от ОАЕ в замяна на неговата продукция са дарени на БЧК и не е спечелил от сделката.

„Не се притеснявам. Не съм пияница, не съм наркоман или жена от чужди ниви. Държа на работниците и семействата им. Моят бизнес е толкова мащабен и чист… Платил съм над 40 милиона данъци за последните 10 години. Сега от изявленията на Илочвски загубите ни са над 50 милиона лева“, каза Иван Ангелов, собственик на „Градус“. Той и Илчовски били в добри отношения 4-5 години. Развалили ги заради сделка.

„Илчовски много ми се моли да си изтегля жалбата за заплаха за убийство и го направих“, каза Иван Ангелов. Менко Менков заяви, че по проверката на прокуратурата вече няма подарявани ключета, нито обаждания по телефон, нито пазарни манипулации. Асоциацията на зъропроизводителите в Стара Загора също са се обърнали към него, за да се заведат дела по повод твърдения за контрол на пазара на ренти, както и за палежи на къщи, за което говори другият зърнопроизводител Пламен Стоименов.

- реклама -