сн. БГНЕС

Иван Ангелов: Фурмите от Дубай са дарение, в парламента допуснах грешка

„Фурмите от Дубай са дарени, в парламента допуснах грешка като казах, че сме спечелили от тях“.

Това заяви собственикът на „Градус“ Иван Ангелов на влизане в прокуратурата, където пристигна заедно с адвокат Менко Менков.

Адвокатът му Менко Менков обясни, че разпитът не е във връзка с комисията по ревизия в 45-ото Народно събрание, а по повод сигнал на гражданското сдружение „БОЕЦ“.

„Има подаден сигнал и се извършва проверка. Няма образувано наказателно производство. Не знаем за какво става дума. Повикани сме по телефона, нямаме призовка, не знаем за какво става въпрос“, заяви Менков.

Менков обясни, че има произнасяне на КФН, според която при първоначалното публично предлагане на акциите на фирма „Градус“ на фондовата борса не са открити нарушения. Проверката е била направена непосредствено след изявленията на Илчовски пред парламентарната комисия. „Градус“ са отправили след това искане до КФН и НАП за проверка за извършени манипулации на пазарните условия от Илчовски.

Снимка: БГНЕС

Менков каза още, че генезисът на противоречията между двамата е търговска сделка за зърно от октомври 2020 г., която е била канселирана от Ангелов.

По случая е имало и отправени заплахи от Илчовски към Ангелов, като е бил подаден сигнал до прокуратурата.

„Г-н Ангелов не дължи една стотинка на Светослав Илчовски. Всичко му е превеждано по банков път. Половин година преди изслушването в парламента Ангелов е сезирал прокуратурата в Стара Загора за негови действия“, заяви Менко Менков.

Той отрече клиентът му да е близък с магистрати от града, както твърди Илчовски. Според него двамата имат търговски спор, който ще се реши в съда.
- реклама -