Ивайло Мирчев от ДБ: Президентът едва ли ще ни връчи трети мандат  

Ивайло Мирчев от ДБ: Президентът едва ли ще ни връчи трети мандат

„Трети мандат няма да стигне до нас, защото президентът никога не ни го е давал. От ДБ искахме третия мандат веднъж. И тогава гръмна скандалът “Нексо“. Бяхме обвинени в какво ли не. Резултатът е, че страната ще бъде осъдена сега за милиарди. Това беше повод мандатът да не отиде в ДБ.“ Това заяви по БТВ Ивайло Мирчев от ДБ.

„Готови сме да имаме адекватна политическа позиция. Имаме 50 процента спад в гласовете. Подкрепата, която получихме, не е достатъчна, за да лидираме процесите. Ако дойде момент, в който трети мандат дойде при нас, първо ще проявим адекватна политическа реакция и ще имаме решение на органите ни в тази посока. Избирателите ни отредиха да сме опозиция“, добави Мирчев.

Според него правителство на малцинството ще е трудно, но все пак кабинет с първи мандат е възможен, тъй като „Пеевски е много настъпателен“.

Припомняме, че коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, чийто представител е Ивайло Мирчев, обяви, че няма да подкрепи нито първия, нито втория мандат.

Те дори не отидоха на разговорите по покана на ГЕРБ-СДС.

Според ПП/ДБ избирателите са им отредили да бъдат опозиция в този парламент и те няма да участват в правителство на ГЕРБ и ДПС.

Станишев: БСП се срина, защото тръгна да се състезава с Възраждане и ВМРО – Flashnews

 

- реклама -