Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев: Фирмата, доставила машините за вота не е дарител на партия „Да, България!“

Нито фирмата, която доставя машините за гласуване, нито собственикът ѝ са дарители на партия „Да, България!“ или на коалицията, от която тя е част – Демократична България.

Това заяви днес народният представител Ивайло Мирчев в профила си във Фейсбук.

„Бойко Борисов днес беше споменал, че ние сме аматьори в политиката. Сигурно сме аматьори, г-н Борисов, в политиката, но Вие сте аматьори в това дори да скалъпите един подобен компромат. Първо обявихте, че този въпросен Иван Тодоров ни е дарил цели 100 лева. Сега се оказа, че дори въпросният Иван Тодоров няма нищо общо със „Сиела Норма“, не е собственикът на „Сиела Норма“. Така че, да кажа още веднъж, ние нямаме такъв дарител, тази фирма не ни е дарявала каквото и да е и от тази гледна точка това е поредната лъжа на ГЕРБ“, заяви Мирчев във видео, излъчено на живо във Фейсбук.

На брифинг тази сутрин министър-председателят в оставка Бойко Борисов заяви, че фирмата за машините „е дарител на „Да, България!“.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова пък направи внушение за голяма сума, коментирайки, че е „добре, че Конституционният съд наложи ограничение за размера на даренията“. След като от „Да, България!“ определиха твърденията им като лъжа, последва втора пресконференция на ГЕРБ, на която бе извадено името Иван Тодоров Тодоров. В отговор на журналистически въпрос се разбра, че през 2019 г. този човек е дарил на коалиция „Демократична България“ сумата от 100 лева. Проверка в регистрите на „Да, България!“ показва, че мъжът не е собственикът на „Сиела Норма“ АД, т.като имат различни лични данни.

- реклама -