АБВ ултиматум Калфин

Ивайло Калфин: Между Нинова и  Борисов има договорка за това как да протече цялата кампания

„Между  Корнелия Нинова и  Бойко Борисов има договорка за това как да протече цялата кампания.“

Това заяви кандидатът за държавен глава на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин.

На практика Румен Радев тича сам по трасето. Аз твърдя, че Корнелия Нинова се е договорила с Бойко Борисов за цялата кампания, за нейния ход, за начина, по който те общуват един с друг. Не спекулирам и не ядосвам левите избиратели”, заяви в студиото на „Здравей, България“ Калфин.

„Корнелия Нинова изгони всички от коалиция, която беше направена и ние бяхме приели всичко. Тя изведнъж смени доста тона към Бойко Борисов.  Тя го критикува за споразумението с Канада и за това, че се е видял с лидера на ДПС.  Това ли са най-големите проблеми на българските граждани? Това, което мисля, е че Корнелия Нинова и Бойко Борисов имат тясна връзка. Румен Радев е в абсолютен комфорт от страна на ГЕРБ, той е един кандидат, който си тича сам по трасето. Имаме една много добре договорена кампания, но хората вече не могат да се заблудят толкова лесно и  виждат всичко това“ заяви Калфин.

Думите му допълни проф. Любомир Халачев.

„Това цялото е един театър, който се играе от самото начало  с променлив успех. И в този тип драматургия още Аристотел го е казал, че накрая се появява Господ, който решава въпросите“.

Според Калфин президентската институция е тази, която може да се заеме с прочита на новата ни история. Той посочи че специална комисия от експерти трябва да разгледа всички сделки на прехода.

Хубаво е, че премиерът стигна до тази идея, но тя не е нова. Ние говорим от доста време и дали ще ги кръстите икономическите досиета на прехода, в отговор на едни други досиета, които се отварят непрекъснато, или ревизия на прехода, това е тема, която поставям от доста време. Президентската институция е тази, която може да се заеме с прочита на новата ни история. Нека да направим една комисия от компетентни хора, които разбират от икономика, икономическа история и от политика, които да прочетат новата ни история. Това трябва да се случи”, заяви Ивайло Калфин.

- реклама -