Ивайло Калфин и проф. Любомир Халачев откриха предизборната си кампания -(ВИДЕО)

Кандидатите на АБВ за президент и вицепрезидент Ивайло Калфин и проф. Любомир Халачев откриха предизборната си кампания.

28-jpg-8f4456e7

Искам да докажа и да покажа на всички, че политиката в България има смисъл. Това заяви Ивайло Калфин, кандидат за президент, издигнат от коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ под номер 15 в бюлетината, по време на официалното откриването на кандидатпрезидентската кампания на коалицията.

„Преди пет години си спомням в нощта след втория тур на президентските избори, обещах на всички нас, близо 1,6 млн. души, които за малко не успяхме, да остана и да защитаваме тези каузи, за които се бях явил. Да бъдем заедно, това да бъде публично и заедно да се борим за това България да бъде различна. Днес мога да кажа и да се отчета пред Вас, че го направих“, посочи Ивайло Калфин.

„Къде е политиката тук, къде е примерът на лидерите. Трябва ли да приемаме всякакви въртележки и гъвкави позиции – не. Ние от АБВ влязохме в правителството отново да покажем принципна позиция“, добави Калфин и посочи, че партията е влязла в управлението, когато страната е имала нужда от стабилност и са излязла тогава, когато принципите на АБВ не са се изпълнявали.

„Показахме, че могат да се случват неща – от неочакваното от никого съгласие по пенсионната система, през променените правила и повече справедливост в детските надбавки, от увеличаването на доходите през намаляването на безработицата“, изброи Калфин и добави приемането на дълго чакания закон за равните възможности и защитата на международно равнище на работещите зад граница.

„Показахме, че политиката може да бъде ефективна“, подчерта Ивайло Калфин.

3-jpg-ee184eee Първанов: Ивайло Калфин, като дялан камък, ще си стои на мястото в президентската институция

„Познавам Ивайло повече от 20-25 години. Мога да кажа ясно, категорично, недвусмислено, г-н Калфин е човек почтен, свестен, а това е дефицит в българската политика и точно заради това се надявам в негово лице българските граждани да припознаят новия президент. Пожелавам му го искрено. На добър час и победа“, каза лидерът на АБВ.

„В тази капания влизаме с две обиколки преднина, първо защото ние започнахме дълбокия, солидния, тежкия дебат за правомощията за политиките на президентската институция. Повече от девет месеца ние дебатираме за това, ясно формулрирайки своите идеи, предложения и работещи политики. Преди всички ние казвахме, че на България ѝ трябва лидер за президент, не назначен, не посочен, не придатък на изпълнителната власт и на която и да е партия. И ние предлагаме такъв човек“, заяви Първанов.

16-jpg-eccd79fb

Проф. Любомир Халачев: Когато Ивайло Калфин ме покани, заяви, че иска да има програма, посветена на духа, културата и образованието

„България винаги е била държава на духа. Погледнете сега какво става – агресия по магистралите, агресия в градовете. Обезверени млади хора напускат България, за да търсят бъдещето си другаде“, заяви проф. Любомир Халачев на откриването на кампанията и попита дали хората искат това.

„Ние искаме образование, което да дава шанс на младите хора да се реализират навсякъде по света, ние искаме наука, която да помогне на икономиката. Ние искаме култура и духовност“, заяви проф. Халачев.

„Трябва да направим така, че всички българи да получат просветление на 6 ноември“, посочи проф. Халачев.

 

glasove-6

- реклама -