Калфин

Ивайло Калфин: Готов съм да водя дебат с моите опоненти и на други езици

„За улеснение на моите опоненти, готов съм да водим дебат и на други езици. Могат да си изберат мужду английски, френски, испански и руски. Както виждете- на мен не ми еважна формата, а съдържанието“ -така кандидатът за президент на Коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин.

Ивайло Калфин: 80% от бежанците у нас трябва да бъдат депортирани обратно

„Решението на темата с мигрантите е в две посоки:

  • едната посока е завишаване на наказанията за трафик, за което и парламентарната група на ПП АБВ внесе предложение в НС,
  • другата – да се демотивират бежанците въобще да идват в България.

Когато имигрантите знаят, че като ги заловят в България, ще ги натоварят на самолета и ще ги върнат обратно оттам, откъдето са тръгнали, те няма да посмеят да идват. И точно тук е работата на президента  – да участва активно в решението на въпросите с депортирането на хората, които идват от страни, в които няма война.

Не може да очакваме само министър-председателят да реши този въпрос.

На него трябва да му помогне дипломацията. Ама не да чакаме други държави да правят дипломация за нас и вместо нас, защото не те са на границата с бежанците, а ние. Ние сме тези, които трябва да си решим проблема. В момента президентът се прави на разсеян и не се включва по този въпрос, а това е абсурдно.

Проблемът с бежанците просто ни задължава да си изберем президент, който да е силен дипломат”.

Това заяви Ивайло Калфин на среща с обществеността и медиите в гр. Свиленград.

Той обяви, че през последната година у нас са влезли общо над 15 000 имигранти, като 80% са от страни, различни от зоните на конфликт, най-много – от Афганистан.

„По-голямата част от бежанците идват тук с трафиканти.

Те идват в България,

колкото да съберат пари,

за да платят на следващите трафиканти

и да продължат пътя си нататък.

Те не търсят възможност да устроят живота си в България – да учат език, да работят и да плащат данъци. Затова разговор в посока трайно настaняване на бежaнци е безпредметен“, отбеляза Калфин.

 Калфин към Радев: Абсурд е чужденци да охраняват българското небе!

„Притеснен съм от това, което един български генерал говори за охраната на българското небе. Пълен абсурд е да допускаме чужденци да ни охраняват. И това няма нищо общо с патриотизма, а с реалната опасност съвместната охрана да доведе до „случайни инциденти“, които като искра могат да запалят фитила на някакъв по-сериозен конфликт, в който да бъдем въвлечени и ние. Виждате как се случват инциденти, които водят след себе си тежки последствия. Това е последното нещо, от което имаме нужда. Ние си имаме армия и тя трябва да ни охранява границите“, изрази позицията си по отношение на т. нар. „air policing“ Ивайло Калфин.

 

 

 

- реклама -