Ивайло Иванов
сн. БГНЕС

Ивайло Иванов вече не е главен секретар на МВР – ОБНОВЕНА

Министерският съвет предложи тази вечер на президента Радев да издаде Указ за прекратяване на правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи – главен комисар Ивайло Иванов, и за освобождаването му от длъжност.

Това съобщиха от МС. Правителственото решение е прието неприсъствено, а мотиви липсват. Нито пък се посочва кой е предложен за поста.

По-малко от час по-късно, Румен Радев подписа указът за освобождаването на главен комисар Ивайло Иванов от поста.

Съгласно Закона за Министерството на вътрешните работи, до назначаването на нов главен секретар неговите правомощия ще се изпълняват от заместник главния секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев.

Цял ден рокади на висши служители.

кадър Ютюб, за bodyconstructor

Шампион по културизъм стана данъчен номер 1 на държавата, след като Галя Димитрова бе освободена от длъжност като шеф на НАП. Според служебният министър на финансите Асен Василев тя „системно не е изпълнявала служебните си задължения“. Министър Асен Василев изрази учудването си, че старото правителство е оставило Галя Димитрова като ръководител на НАП след изтичането на данни на повече от 6 милиона българи.

Павел Тонев пък пое Агенция „Митници“ от Георги Костов, тъй като вчера страната ни е санкционирана с 55 милиона евро от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) заради митниците.

сн. БГНЕС

Рокадите в МВР започнаха още в първия работен ден на служебния кабинет, когато силовия министър Бойко Рашков освободи от длъжност директора на дирекция „Инспекторат“ Николай Гешев, както и административния секретар на министерството Бойко Славчев – и двамата поради придобито право на пенсия.

В четвъртък служебният министър-председател Стефан Янев назначи за заместник-министри на вътрешните работи Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов. А, тази вечер премиера на временното правителство смени и зам.-министрите в 7 министерства с нови хора.

- реклама -