Ивайло Иванов разследване убийства Костенец

Ивайло Иванов: Разбрах от медиите за отстраняването ми от поста главен секретар на МВР

„Тръгвам си от МВР с гордост и високо вдигната глава. Не се срамувам от нищо, не се крия. емоционален съм, защото 22 години от живота ми минаха в системата. Не съм си представял, че кариерата ми ще приключи по този начин. Може да не съм бил изпратен с почести но и начина по -който си тръгвам … Няма да нападам институции. МВР и българските полицаи не пазят или нападат българските партии, те пазят институциите. “

Това каза пред сградата на МВР освободеният от длъжност главен секретар Ивайло Иванов.

Той беше освободен с Указ на президента в петък вечер.

В петък следобяд Иванов е бил на доклад при министър Рашков, но нищо не му е казано за отстраняването му.

„Мотивът, който изтъкват – полицейско насилие по време на протестите. За охраната на протестите през миналото лято – те бяха перфектно организирани операции. Но да ми кажат, че съм отстранен заради полицейско насилие, базирано на социологическо проучване.

Когато трябваше да ставам главен секретар ме вика министър на разговор, президент. А сега ме отстраняват в петък вечер, и аз разбрах от медиите.“, каза Иванов.

Той е предполагал, че правомощията му като главен секратар ще бъдат прекратени с идването на нова власт.

„Още по време на протестите имаше заявки за моето отстраняване „Ние не сме ви забравили, ще дойдем на власт и ще ви вземем“, каза Иванов.

Обяснявам си моето отстраняване с взето в момента политическо решение. Може да има дадена някаква поръчка. Ако искаха и толкова пречех бях склонен да изляза в отпуск, да ми бяха поискали оставката.

Бившият главен секретар на МВР заяви, че сега ще си почине и не знае с какво ще се занимава в бъдеще. Каза, че дори е обмислял вариант да емигрира.

- реклама -