Ивайло Иванов: МВР си е свършило работата край база „Росенец“

„МВР си е свършило работата край база „Росенец. Поискано е съдействие от НСО към нашите служители, те са отишли и, доколкото аз гледах записа и се запознах от това, което ми докладва директора на областната дирекция, колегите са изпълнили всички правомощия, които им се полагат по закон.“ Това заяви в Габрово главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Те са установили участниците и от едната, и от другата страна. Съответните материали по въпросния инцидент, какво се е случило и какво ние сме установили, е докладвано на компетентните органи и, ако ни бъде разпределено да извършваме някакви допълнителни действия, ще ги извършим“, добави Иванов.

Главният секретар подчерта, че МВР и НСО работят ежедневно и ще продължат да работят.

„Ние сме колеги, познаваме се от дълги години, заедно сме работили, минали сме през какво ли не, имаме инструкция за взаимодействие. Това дали се харесваме, дали не се харесваме, ние сме професионалисти и не мисля, че трябва да се опитва да се извършва някакво противодействие между службите“., каза Иванов.

Той обясни, че решението да се преразгледа списъка с охраняваните лица се взема според конкретния случай от комисия, която е от трима членове. Главният секретар и председателят на ДАНС са членове, а председател е началникът на НСО. „Ние тримата вземаме решенията. Когато има някакъв нов сигнал, независимо дали е в ДАНС, дали е в МВР, или е в НСО, дали е от някоя друга служба в България или е от някоя партньорска служба, тая информация подлежи на анализ, но там никъде няма самосиндикално решение“, коментира главсекът.

Той обясни, че се е чул с шефа на НСО ген. Станчев, но няма как комисията да се събере днес.

„Когато се събере комисията, ще бъдат разгледани данните, които имаме от българските служби за сигурност, ще бъдат анализирани всички факти и тогава комисията ще излезе с решение дали трябва дадено лице да бъде охранявано или не“, завърши Ивайло Иванов.

- реклама -