Ивайло Иванов, протести, полицаи

Ивайло Иванов към протестиращите: Не се поддавайте на адреналина и провокации – Видео

Протестиращите да бъдат отговорни и да не се поддават на адреналина.

За това призова главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

По думите му самите протестиращи са се обаждали в полицията, за да съобщават за провокатори.

„Полицаите, които охраняват тези протести, не са врагове, те са с вас, но си вършат работата. Те са там, за да се грижат за вашата сигурност“, обяви Ивайло Иванов.

„Боли ме много от това, което чета в социалните мрежи. Не може полицаите да се прибират и не може да останем хората да вършат погроми и безнаказано да правят престъпления“, отсече главният секретар на МВР.

„Полицаите няма да се намесват безпричинно. Полицаите стоят, а те ги замерят с бомбички и бутилки. Защо? Какво са виновни полицаите“, попита Ивайло Иванов.

„Провокации очакваме, защото за съжаление, публикациите, които стигат до нас не са в положителна посока. Потвърждават се информациите за платени участници, които имат една-единствена цел“, разкри Иванов.

Той разкри, че има сигнали за провокации и тази вечер, но полицаите вече са заели своите места.

По думите на Иванов все още не е установен метежникът, който рани с бомбичка полицай снощи.

Главният секретар на МВР обясни, че се е отвратил от коментарите под снимката на ранения полицай.

Той отказа да коментира къде се събират платените провокатори и как става плащането, защото все още не са събрани достатъчно доказателства и ще се попречи на разследването.

„Има такава организация, заявявам го категорично, имаме данни, ориентирали сме се, имаме такава информация“, уточни Ивайло Иванов.

„Няма да заема страна, истината ще излезе наяве. Вчера имаше една фейк новина за задържано момче, което е починало. Момчето е живо и здраво“, коментира главният секретар на въпрос за ранения протестиращ студент от сблъсъците в петък.

- реклама -