Ива Митева, споразумение, коалиция, различия
сн. БГНЕС

Ива Митева за коалиционното споразумение: Постигнахме съгласие за всичко

„Има такъв народ“ ще подпише коалиционното споразумение, обяви Ива Митева, зам.-председател на НС. По думите ѝ целта на срещата между четирите формации, преговарящи за съставяне на правителство, провела се преди днешното пленарно заседание, е била да се синхронизират позициите и да се финализира коалиционното споразумение. Това коментира в кулоарите на Народното събрание Ива Митева от ИТН:

„Всяка една страна трябваше внимателно да преразгледа споразумението. В края на краищата всеки си слага подписа, всеки иска да бъде спокоен, всеки иска нещата да вървят нормално. И да има желания от всички диалог. Заради това беше тази среща. Тя наистина мина много конструктивно. Успяхме да постигнем съгласие за всичко, така че няма никакви проблеми“.

Все още не е ясно дали то ще бъде подписано общо или всяка формация ще сложи подписи под двустранно споразумение с „Продължаваме промяната“.

В него няма да има имена на министри, уточни Митева и допълни, че не знае какви са предложенията на партията, чийто депутат е:

„О, аз не знам кои са имената, вие откъде знаете имената. Аз не съм чувала никакви имена, така че не мога да ви кажа кои ще са. Ами това, че изтичат, говори се…“.

Източник: БНР

- реклама -