Сн: кадър БНТ

Ива Митева: Този парламент прекалено много се обнови и ще е трудно

„Ясно е, че скоро няма да има избори, но този парламент няма да е никак лесен, четворната коалиция не трябва да бъдем спокойни, втората и третата партия не са малки и не трябва да бъдат подценявани като политически играчи. Г-н Трифонов никога не е бил на преден план. Този парламент прекалено много се обнови и ще е трудно. Предишният парламент имаше по-обиграни политици и повече хора с опит“, каза заместник-председателят на парламента Ива Митева.

По думите ѝ има чуваемост в четворната коалиция и всеки разбира това, което другият казва.

„Когато ти трябват гласове, трябва да видиш как ще можеш да балансираш, затова това разделение вече не трябва да се допуска. Научихме се да водим диалог и сега го водим успешно, успяхме да намерим общите неща помежду си и да се обединим, научихме си урока и израснахме“, допълни Ива Митева.

Тя заяви, че е била един от противниците на Мораториума за цената на тока. Според нея са необходими бързи законодателни промени.

„Решението ще е полезно, беше наложително, трябва да се смени председателят на КЕВР и единият от членовете, поради изтекъл мандат. Трябва да започнат спешни разговори за промяна в състава на КЕВР“, добави Ива Митева.

Заместник-председателят на парламента подчерта, че предстои дебат в пленарна зала за въвеждането на зеления сертификат в Народното събрание.

„Нещо се обърка с информационната кампания. Зеленият сертификат не може да бъде разделителна линия в коалицията и управлението“, каза Ива Митева.

Тя коментира реформата в КПКОНПИ така: „Предвиждаме засилване на контрола и разследващите функции“. Според Ива Митева са необходими разговори относно съдебната реформа. Трябва да бъдат чути и редовите магистрати, обсъждат се промени във Висшия съдебен съвет, каза още Ива Митева.

Източник: БНТ

- реклама -