сн. БГНЕС

Ива Митева свиква извънредно заседание на НС заради кадрите с насилие над протестиращи

Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева свиква извънредно заседание на Народното събрание на 17 август (вторник) от 10:00 ч. във връзка с публикуваните кадри с насилие над протестиращи миналата година.

С възмущение, болка и тревога гледах публикуваните кадри с насилието над протестиращите млади хора през лятото на 2020 г. Споделям това не само като председател на Народното събрание и юрист, но и като гражданин, жена и майка„. Това се казва в изявление на Митева, изпратено до медиите и публикувано на интернет страницата на парламента.

„Българският парламент, като еманация на волята на народа и гарант за върховенството на закона, не може да остане настрана от показаното във видеоматериалите“, посочва тя.

С правото, дадено ми от Конституцията, ще свикам извънредно заседание на Народното събрание на 17 август 2021 г. (вторник) от 10.00 часа за изслушване на министъра на вътрешните работи за предприетите действия за установяване на лицата, превишили правомощията си, наложените наказания и взетите мерки за недопускане на подобни прояви„, заявява председателят на парламента.

- реклама -