Ива Митева, заседание, Народно събрание
Снимка: БГНЕС

Ива Митева: Пленарно заседание ще има утре при определен дневен ред

Ще има пленарно заседание от 9 часа при определен дневен ред в четвъртък.

Това каза председателят на парламента Ива Митева.

Ще има председателски съвет в 8:30 ч, обясни тя. „Довършване на правилника за организацията и дейността на НС и Изборния кодекс – второ гласуване – засега това ще са двете точки на заседанието“, каза Митева.

Тя не го определи като извънредно, защото НС заседава сряда, четвъртък и петък. Ако днес водещите комисии, внесат доклади за първо гласуване, да се обсъди дали и те да не бъдат допълнение като точки от дневния ред, каза още председателят на НС.

От разговорите, които проведохме смятам, че обстановката е спокойна и ще съберем необходимите гласове за провеждане на утрешното заседание, заяви Ива Митева.

Тя коментира провалената днес работа на законодателния орган, след като депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС не подкрепиха седмичната програма.

„Не смятам, че има някаква коалиция. Конфигурацията е такава, че трудно се събират мнозинства и трудно се вземат решения“, смята Ива Митева.

Тя подчерта, че в четвъртък парламентът ще заседава както обикновено от 09.00 часа сутринта, а в дневния ред е предвидено да влязат довършването на Правилника за дейността и за организацията и дейността на Народното събрание и второто четене на Изборния кодекс. Преди утрешното пленарно заседание обаче отново ще се проведе председателски съвет.

„Ако днес водещите комисии по законопроектите, които са им разпределени, внесат доклади за първо гласуване, да се обсъди дали те да не бъдат допълнени като точки от дневния ред за тази седмица“, посочи още председателят.

- реклама -