Ива Митева Ива Митева, ИТН, преговори, правосъдие
Снимка: БГНЕС

Ива Митева: Обединението е за избори на 7 и 14 ноември, не съм готова за премиер

По-скоро обединението е за ноемврийските дати – 7 и 14 ноември. Това каза пред журналисти председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева.

По думите й 21 ноември е последната възможна дата за втори тур.

„Независимо дали ще са само президентски, дали ще има друг вид избори, проблемите са едни и същи. Има проблем с прехвърлянето на собствеността на държавата от фирма „Сиела“, има все още неплащане по договора. Поставят се въпросите, ако случайно има избори две в едно кой е по-евтиният вариант, дали ще се оскъпят, с колко ще се оскъпят, необходими ли са допълнителни машини и колко са те наброй. Поканих Веселин Тодоров на среща с Председателския съвет в 11.30 ч. Поканихме цялото ръководство на ЦИК, за да видим можем ли да се обединим около някакво единно становище, защото всички сте запознати, че подготовката на изборите за 11 юли беше много тежка“, каза още Ива Митева.

Не ме спрягайте мен за премиерския пост.

Това коментира Митева по повод идеята на „Демократична България“.

В кулоарите на НС на въпроса дали е готова да бъде кандидат за премиер, тя бе категорична – Не, не съм готова.

„Аз смятам, че човек трябва да си тежи на мястото. Смятам, че човек трябва да е там, където е най-добре подготвен”, заяви тя.

Митева заяви, че не е разговаряла с никого от направилите предложението. „Нито с г-н Атанасов съм разговаряла, нито с другите партии, които заявяват, че го подкрепят, така че това си е изцяло тяхно предложение и моля ви се, не ме спрягайте мен за този пост”, заяви тя.

- реклама -