Ива Митева: Няма да има извънредно заседание на НС в понеделник

В понеделник категорично няма да има извънредно заседание на парламента. Това заяви председателят на Народното събрание Ива Митева в предаването „Тази неделя“ по БТВ.

„Има срок от три дни, в които да се разгледа доклада от комисия. Все още няма такъв доклад, не мога да насроча заседание“, каза Митева.

По думите ѝ тези промени в правилника за работа били предложени от „Демократична България“. „Когато се правят предложения, те трябва да бъдат много добре обмислени. Трябва да се познават процедурите, но виждате – желанието да работим по-бавно, понякога, може да ни изиграе лоша шега“, коментира Митева.

„Все още не знам кога ще бъде разпуснато Народното събрание, но ми се иска да можем да проведем заседанието си в сряда и да разгледаме основните си законопроекти, за да приключим работа поне с вдигната глава“, каза Ива Митева.

„Критичният ден е петък, 17 септември. Тогава започват консултациите при областните управители и трябва да се определят условията за гласуване извън страната“, каза Митева.

„Никога не съм имала лоши отношения с Татяна Дончева. Спрях да говоря с нея от момента, в който тя ме нарече болонка“, каза Митева.

Председателят на парламента се почувствала засегната най-вече заради липса на уважение. „Да, не сме в политиката, за да се харесваме, но поне трябва да имаме елементарно уважение един към друг“, каза тя.

Относно скандалът познат като 500К Митева коментира, че Татяна Дончева не е разговаряла с нея за преминаване в друга партия.

„Това показва, че този тип политици вече са изчерпани. Това показва, че промяна по този начин няма как да стане. Че народни представители с пет-шест-седем мандата в НС няма да донесат промяната“, смята Митева.

„Смятам, че заплахата срещу живота ми и този на майка ми има политически мотив и е свързана с промените в закона за НСО“, каза председателят на Народното събрание Ива Митева в интервю за „Тази неделя“.

- реклама -