Ицо Хазарта за организаторите на протеста: Шепа нещастни фашисти

„Шепа нещастни фашисти“. С тези думи депутатът от ПП Христо Петров-Ицо Хазарта окачестви организаторите на вчерашния протест срещу мерките и зелените сертификати. Това се случи от парламентарната трибуна.

Повод за думите му стана декларация от зам.-шефа на “Възраждане” Цончо Ганев. Той призова управляващите да не обвиняват „Възраждане“ за случилото, а да поемат отговорност и да премахнат зеления сертификат.

”Имам един въпрос. В тази зала има много добри специалисти, професори по медицина, финансисти, много добри юристи. Ако аз утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен, и им кажа “елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лв.”, не е ли правилно г-н главния прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора? И въпросът ми е прост – дали в закона пише, че той важи само за мен или за шепа нещастни фашисти”. Това попита в отговор Ицо Хазарта.

„Ще направим една правна справка дали може да предприемем подобни действия, заяви от своя страна председателстващия заседанието“, Кристиян Вигенин. Именно той вчера бе единственият от ръководството на НС, който беше в сградата на парламента когато част от протестиращите влязоха за разговори с политиците.

Междувременно пък, в кулоарите на парламента, депутатът от „Възраждане“ Петър Петров обеща, че при всеки следващ протест ще обърнат „специално внимание на защитата на медиите“.  На протеста в сряда бяха нападнати журналисти и извършени посегателства върху микрофоните на TV репортери от симпатизанти на партията. Според Петров обаче протестът не бил само на техни последователи и заяви, че имало провокатори на него.

- реклама -