ИТН: Ще кажем името на премиера днес

Чакаме мандата, г-н президент. Ясен е премиерът – човек с качествено образование, добър морал, добри намерения и експертиза.

В преки политически действия не е бил досега, но ще го видите и ще го разпознаете. И съставът на правителството е готов и, ако получим мандата от Румен Радев, премиерът ще го представи и всички ще го видите.

Това заяви депутатът от „Има такъв народ“ Филип Станев в сутрешното студио на Би Ти Ви.

Той коментира и политическото напрежение между партията на Слави Трифонов и ДБ и коалицията на Мая Манолова, както и казуса с финансовия служебен министър Асен Василев, който беше посочен заедно с Кирил Петков и Николай Недков от съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов като добри варианти за новото правителство.

.“Да кажеш, че нямаш претенции за личности в кабинета и после да искаш да посочваш конкретни имена, не е добре. Не три пъти сме предлагали на служебния министър Асен Василев да влезе в кабинета на „Има такъв народ“, а е имало три разговора с едно предложение към него. Ние му предложихме нещо, което той отхвърли – той щеше да заеме сериозна позиция в правителството, което предлагахме“, коментира Филип Станев. Според него от „Има такъв народ“ са били аналитични, а не самокритични, когато са оттеглили кандидата си за премиер Николай Василев: „Настъпиха персонални решения по отношение на Николай Василев и част от екипа, с който той трябваше да работи“.

Няма я дългата ръка на ДПС при нас, има я дългата ръка на английското правосъдие към г-н Асен Василев, посочи Станев: „Не сме сядали на маса за преговори с ДПС, запознахме ги с нашите идеи. Диалогът продължи само с хората на Христо Иванов и Мая Манолова за конкретни политики“, каза още депутатът от ИТН. Ние оставаме отворени, извинение не чакаме, но очакваме конкретика и прагматика и да си държат на думата. Нашите експерти вече се познават лично, имаме сходни идеи, гледаме в една посока, вратата е отворена, те трябва да решат.“ Станев още веднъж посочи, че от ИТН няма да правят коалиция, защото думата коалиция е много мръсна в България, а и насила хубост не става.

Запитан за здравето на лидера на ИТН, Станев посочи: Слави Трифонов всеки ден играе баскетбол и е в чудесно здраве.

- реклама -