ИТН обвиниха Кирил Петков и Асен Василев в рекет

В рекет обвиниха премиера Кирил Петков и вицето му Асен Василев от ИТН. Причината – изявлението на Петков, че въпреки оттеглянето на кандидата на ПП за БНБ Андрей Гюров, няма да подкрепят номинацията на ИТН. А именно Любомир Каримански.

Петков: Няма да подкрепим Каримански, борбата за постове не може да взема превес

ИТН стои зад кандидатурата на Любомир Каримански за гуверньор на БНБ. Това заяви Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ на влизане в Министерския съвет, където се провежда коалиционен съвет.

„Това, което правят Кирил Петков и Асен Василев е политически рекет върху „Има такъв народ“, върху МРРБ. Рекет върху всеки един шофьор, говоря за строителните фирми. Рекет върху всеки, който си изхранва семейството – било то работник в строителна фирма и ли обикновен работник, който кара валяк“. Това заяви още Йорданов.

По-рано премиерът Кирил Петков обяви, че ПП няма да подкрепят кандидатурата на Каримански след оттеглянето на техния кандидат Андрей Гюров. Също така той заяви, че ще предложи на коалиционния съвет засилен контрол по разплащането със фирмите, които в разрез със закона са извършили строителни дейности по време на управлението на ГЕРБ.
„Ще предложим всяко твърдяно строителство да премине през техническа проверка от експертна комисия. Всяко плащане по тези договори към всяка от фирмите първо трябва да бъде одобрено от антикорупционната комисия на НС“, допълни Петков.

„На всичко отгоре Петков и Василев си позволяват да казват, че там има някаква далавера на ГЕРБ, която

намекват, че ние ще вземем и ще продължим.

Това решение е по идея на премиера, беше подкрепено от финансовият министър да влезе в Народното събрание, а текстът беше редактиран лично от Кирил Петков и неговата сътрудничка Лена Бориславова“, допълни представителят на ИТН.

- реклама -