бунт

Италианско градче на бунт срещу мигрантите

Италианското градче Горино в северната провинция Ферара се вдигна на бунт срещу решението на местните власти да приемат малка група мигранти от Африка и Близкия изток. Това пише вестник la Nuova Ferrara.

Миналата нощ жителите блокираха всички пътища към града и издигнаха барикади.

Кметът на Горино Микеле Тортора заповяда да се конфискува малкия хотел Amore-Natura, за да бъдат настанени 18 бежанци в него. В заповедта на кмета се казва, че решението е извънредно и е взето поради липсата на други възможности за приемането на мигранти, насочени в провинцията по указание на институциите.

Жителите на Горино прекараха нощта на улицата, за да не допуснат влизането на автобуса с мигранти. Така бе взето решение автобусът да бъдат насочен към други места в провинцията.

Градчето обаче продължава протеста си. Телевизия RaiNews 24 предаде, че 2 000 местни рибари отказват да излязат в морето днес, а родителите не са пуснали децата си на училище.

„Ние не сме расисти, ние протестираме срещу това единственото място, където могат да бъдат настанени туристи, да бъде отстъпено за мигрантите. Нашият град до голяма степен живее от пристигащите тук туристи, а и нашите старци са свикнали да прекарват вечерите в бара на хотела“, заяви пред журналисти представител на протестиращите.

- реклама -