мафиот

Италиански мафиот с банкови сметки в България

Фирми, управлявани от Франческо Маида, свързан с клана Ндрангета, ръководен от Лино Греко, са получили 45 милиона евро безвъзмездни средства. Това става ясно от разследването на Дирекцията за борба с мафията, която арестува днес осем души в Милано. За да получи средствата, Маида е използвал фалшиви фактури, издадени от фирмите, включени в измамната схема.

Разследването установява, че основният заподозрян е заявил и получил средства за три фирми и по същата схема подготвял възползване от финансиране по Закон за подпомагане на бизнеса в икономическата ситуация, причинена от пандемията, обясни прокурора Франческо Греко .

Четирима от задържаните остават в ареста, а четирима са под домашен арест. Иззето е имущество на стойност 7,5 милиона евро.

Разследването продължава в различни региони на страната. Разкрити са още измами с ДДС в сектора за търговия със стомана чрез фирми в чужбина, управлявани от филиали на клана на Лино Греко. Обвинение е повдигнато и за пране на пари чрез сметки във Великобритания и България.

- реклама -