арсенал

Италианската полиция удари склад с оръжеен арсенал на ултраси на Ювентус

Разследване на италианската полиция на крайнодясна групировка с фенове на Ювентус доведе до изземането на сериозен оръжеен арсенал, включително и бойна ракета земя-въздух. Акцията на полицията в Торино се е провела тази сутрин. Тя е довела до ареста на трима души, включително и 50-годишния Фабио Дел Бергиоло. През 2001-ва Дел Бергиоло година бе кандидат за Сената на Италия.

Разследване е започнало след изземането на неонацистки флаг от привърженик на бианконерите от ултрас групировката Други. В последствие полицията е стигнала и до оръжейните запаси на ултрасите, които са повече от впечатляващи.

В скривалището полицията е намерила пушки, автомати, пистолети и бронебойни куршуми. В арсенала има дори бойна ракета земя-въздух от типа, който в момента използва армията на Катар

Операцията на полицията се е провела в северните части на страната и е била в съдействие с органите на реда в Милано, Варезе, Павия, Новара и Форли. „Бяха установени връзки между тези неонацистки и неонацистки групи и ултрас групировки, по-специално на Ювентус“, обясни местният шеф на полицията Карло Амбра. „Има връзки и с по-традиционни фен групировки на Юве, както и с други крайнодесни елементи“, допълни той.

- реклама -