Исус

Исус се оказа жив! Друг се боксирал с неговото име и самоличност

Смъртта на българския боксьор на ринга в Албания разплита огромна спортна измама

Вече е потвърдено, че той не е Исус Величков, а се казва Борис Станчов. Двамата са братовчеди. Спортистът се е боксирал под чуждо име от 2018 -та, като е участвал с чуждата самоличност в общо 8 мача.
Това разкри пред bTV, самия Исус, чийто боксьорски лиценз е използвал Борис.

„Той играе от 2018 с моята карта. Каза няма проблем, треньорът знае”, заяви Исус Величков, който разказа, че братовчед му е дошъл у тях преди една година.

боксьор

Интересното е, че двамата боксьори нямат съществена прилика и лесно може да се
различени. В момента тече заседание на УС на Българския професионален боксов съюз, на
което трябва да се изясни цялата ситуация. Все още не е ясно как се е стигнало до смяната на имената и размяната на документите.

„Никак не ми иска да е така, но ако излезе истина, това е престъпление от най-висока класа. Нямам обяснение. Документите, които са искани за тази среща в Албания, са абсолютно изрядни. Те са дошли с личната карта на Исус Величков – с международния му паспорт и лична карта. За да участва в едно състезание от такъв ранг, той трябва да притежава три документа – лиценз, койтоИсус Величков притежава, трябва да има оторизация, трябва да има разрешение от федерацията и медицинско. Тези документи той ги има на името на Исус Величков. Ако е истина… това е недопустимо. На снимката е човекът, на когото даваме лиценз. Лицензът е на името на Исус Величков“, коментира по-рано Венцислав Николов, който е международен боксов съдия и член на УС на БПБС.

Родителите на починали Борис разказаха, че той много обичал спорта и е искал да бъде професионален боксьор.

- реклама -