Панагюрище

Историята се заплита: Наредиха проверка на полицаите, издирвали кметския син от Панагюрище

Районна прокуратура – Пазарджик разпореди проверка за действията на полицейски служители при издирването на 21-годишния шофьор, причинил катастрофата в Панагюрище и се укрил.

Дадени са указания да се снемат обяснения от служителите на МВР, посетили произшествието, включили се в издирването на извършителя и техните действия за установяване на местонахождението му.

Проверката ще бъде извършена от отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР.

На 30 март 2021 г,. около 2 часа след полунощ Иван Белишки, син на кмета на Панагюрище причинил катастрофа с управлявания от него лек автомобил, марка „Субару“, като ударил три автомобила, врязал се във витринно стъкло на магазин и офис. Водачът напуснал местопроизшествието и се укрил. Няколко часа по-късно автомобилът му е бил намерен изоставен край близкото село Панагюрски колонии. Започнало е издирване на Белишки, който днес е установен и задържан.

В колата освен него са пътували още четирима младежи. За сега не се съобщава дали кметският син е употребил алкохол или упойващи вещества.

Досъдебното производство за пътното произшествие ще бъде взето под специален надзор от Апелативна прокуратура-Пловдив. 

Междувременно от Софийска градска прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Белишки по разследването от 2019. Припомняме, че тогава Белишки беше уличен в търговия на движими културни ценности.

Обвинения срещу сина на кмета на Панагюрище има и за нанасяне на телесни повреди на полицейски служители. Престъплението е извършено на 09.07.2019 г., когато била проведена специализирана полицейска операция в обитаваното от Белишки жилище в столицата. Той не се подчинил на разпорежданията на служителите на реда, като при задържането му им нанесъл телесни повреди.

- реклама -