Необходими продукти:
2 ч.л. канела
1/2 чаша меласа
3/4 сода за хляб
3 1/4 брашно
1 с.л. джинджифил
1/2 ч.л. сол
3/4 ч. масло
1/2 ч.л. индийско орехче
3/4 ч.л. карамфил
1 яйце
1/2 ч. кафява захар
1 1/2 1.л. ванилия
За глазурата:
2 ч. пудра захар
3 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Сложете заедно брашното, джинджифила, канелата, содата, карамфила, солта и индийското орехче. След това разбийте маслото и захарта, а към тях добавете меласата, ванилията и яйцето. Към тази смес постепенно добавяйте брашното, като не спирате да бъркате. След като тестото е готово го разделете на две части и го преберете в хладилника за около час. Когато е минало нужното време, включете фурната да загрява на 180 градуса и започнете да разточвате тестото върху набрашнена повърхност. Изрежете го в желаните форми и ги наредете върху хартия за печене, като печете между 8-10 минути.