Историята на 4-годишната бежанка Умо разплака цяла Италия

4-годишната Умо от Кот д’Ивоар успя да преплава с лодка без възрастен опасното разстояние от Северна Африка до Италия. Историята на малкото момиченце приключи щастливо.

Дългото пътуване започнало заради варварски обичай в родината на Умо

Роднините на бащата решили да й направят обрязване. При ритуала обаче много малки момичета били осакатявани. За да я предпази, майката на Умо я изправила тайно с лодка към италианския остров Лампедуза.

Тя самата също предприела опасното пътуване, но двете били разделени. Майката няколко дни не знаела какво се случва с Умо.

В лодката, с която се придвижвало детето, никой не поел грижата за него. В Италия завели момиченцето в бежански център.

Щастливата развръзка

Няколко дни по-късно в центъра пристигнала и 8-годишната Насаде заедно със своята майка и новороденото си братче. Тримата били посрещнати от полицейски инспектор с прозвището „Мама Мария“, която се грижи за децата мигранти. Мама Мария трябвало да проведе важен разговор с майката на Насаде. Детето обаче непрекъснато им пречело. За да ги остави на спокойствие, полицайката му дала телефона си и му показала как да разглежда снимките в него.

Изведнъж Насаде извикала „Това е Умо!”. Оказало се, че двете деца по едно и също време са били в Тунис, а майката на Насаде пък имала телефона на майката на Умо. 

Щастливата майка разказала, че е оставила Умо при приятелка в лодката, но тя изобщо не се е грижила за малката по пътя.

 

- реклама -