щафетата на 4x200
Снимка: facebook.com/Antaniivanovofficialpage

Щафетата на 4×200 е на исторически финал

Щафетата на България ще участва във финално плуване на световно първенство. Това се случва за първи път в историята на спорта. Историческото постижение е за квартетът на 4×200 метра свободен стил на шампионата в малък басейн. Първенството се провежда в Мелбърн и започна със серия рекорди за нашите плувци.

Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев записаха 6-о време в сериите с 6,56,42 мин. Щафетата постави и нов национален рекорд в дисциплината. На първи пост 17-годишният Мицин постави нов рекорд с 1,43,76 мин.

Финалът в дисциплината е по-късно днес. В него са още САЩ, Япония, Италия, Австралия, Република Корея, Испания и Канада.

„Първият финал на щафета в историята на Българското плуване на малък басейн в състав (Петър Мицин 1.43.7-нов рекорд на България на 200м свободен стил, Калоян Братанов-1.43.6, Антъни Иванов 1.43.5, Йордан Янчев 1.45.2, общо време 6 минути 56 секунди, с което изхвърлихме действащите Световни Рекордьори Бразилия, които се наредиха 9-ти. Влизаме на финала с 6-то време. Най-силната генерация в историята на Българското Плуване !!!“, написа във Facebook Антъни Иванов.

- реклама -