Кралски гафове по време на първата държавна визита на крал Фелипе и съпругата му във Великобритания (ВИДЕО, СНИМКИ)

Испанският крал Фелипе и кралица Летисия са на първо държавно посещение във Великобритания.

По време на посрещането от принц Чарлз и Камила възникна конфузна ситуация с прегръдките и целувките на знатните особи. Крал Фелипе се поколеба отдясно или отляво да целуне Камила и така обърка нещата. Всичко се размина с леки закачки и смях.

 

Държавното посещение на испанския крал беше отлагано два пъти досега.

Първият заради кризата в Испания миналата година и втория път заради извънредните избори в Лондон след Брекзит.

Посещението има и политическа цел, според анализатори се очаква краля на Испания да поиска от Великобритания предаването на Гибралтар.

Миналия септември в реч пред Общото събрание на ООН Фелипе Шести призова за договорено по пътя на преговорите преотстъпване на Гибралтар, територия с площ 6,7 квадратни километра и около 32 000 жители.


„Призовавам Обединеното кралство при този първи повод, който имам да говоря пред ООН, да сложи край на колониалния анахронизъм, който представлява Гибралтар посредством едно координирано решение между нашите две страни, за да се възстанови териториалният интегритет на Испания“, каза тогава Фелипе Шести.

А на такова събитие не може да не се обърне и внимание на тоалетите на дамите.

Летисия заложи на жълт тоалет с дизайнерска шапка също в жълто. Камила изцяло беше облечена в бяло. А кралицата на любимото й лилаво.

- реклама -