испания терорист

Испанските власти предупреждават: Терористът от Лас Рамблас е опасен и въоражен

Главният заподозрян за терористичната атака в Барселона, 22-годишният мароканец Юнес Абуяакуб, още е на свобода и вероятно е опасен и въоръжен, предупреди полицията в Каталуния.

Месните власти разпространиха снимки на нападателя, облечен в раирана риза и с къса, тъмна коса. Охранителна камера е заснела Юнес минути след като е врязал  микробуса в множеството на туристическата улица „Лас Рамблас“ в Барселона.

Жертвите вече са 15

Жертвите на терористичната атака в Барселона от четвъртък вечер вече са 15, съобщиха местните власти.

Междувременно в болница остават над 50 души, предаде в. „Ла Вангуардия”. По информация на изданието, около десет от пострадалите са в критично състояние.

Отговорност за атаката пое терористична групировка „Ислямска държава“. След това каталонска полиция ликвидира в град Камбрилс, в южната част на автономната испанска област, петима терористи, които се опитали да извършат терористичен акт, подобен на този в Барселона.

Вестник „Ел Паис“ писа, че имамът от каталунския град Рипол, провинция Жирона, мароканецът Абделбаки ес Сати, е главният организатор на терористичните актове. Твърди се, че имамът е водач на терористична клетка и е отговорен за радикализирането на терористите и насърчаването им да извършат нападенията в Барселона и Камбрилс.

- реклама -