Юлен Лопетеги

Испания уволни Лопетеги ден преди Мондиала

Испанската футболна федерация уволни националния селекционер Юлен Лопетеги. Решението идва само ден, след като Реал Мадрид обяви, че той ще наследи Зинедин Зидан на треньорския пост в клуба. Решението бе обявено на нарочна пресконференция, която закъсня с час и половина.

Няма бунт на играчите

Слуховете за раздяла с Лопетеги плъзнаха още вчера вечерта. По-рано днес обаче се появиха информации, че играчите, начело с капитана Серхио Рамос са заплашили с бунт, ако Лопетеги бъде уволнен. Президентът на федерация Луис Рубиалес обасче бе категоричен, че такова нещо не е имало. „Говорих с играчите. Те се отнесаха с разбиране. Казаха, че ще направят всичко възможно да спечелят трофея с новия треньорски щаб“, обясни Рубиалес.

Не се прави така – има си граници

Рубиалес добави, че той е знаел за преговорите между Реал и Лопетеги. „Знаех и нямах нищо против. Реал си търси треньор и търси добър треньор. Няма в какво да ги обвиня. Но като наш служител, Лопетеги сбърка. Разбрах какво предстои пет минути преди официалното обявяване. Не се усещам предаден – Лопетеги е безупречен професионалист. Но всички, което се случи беше без взимане на мнението на федерацията. Така не може – има си граници. И поради тази причина сме принудени да го уволним“, добави босът.

Няма заместник на Лопетеги

Рубиалес каза, че още няма готов заместник на Лопетеги. „Знам, че ще има критики. Знам, че хората обичат победите, но има и по-важни неща. Като етиката на работа. Желая най-доброто на Юлен, но щеше да е безотговорно да не предприемем нищо“, добави той.

- реклама -